Portes

Enllacen en tots els interiors d’una casa, però a més de la seva funció, són també un element a tenir en compte alhora de vestir i dissenyar un espai. La forma d’obertura, el material escollit, els acabats… són aspectes que influiran en el resultat final.

Clickar la imatge per veure el Catàleg de portes

Alhora de decidir-nos per una porta de fusta, hem de saber que existeixen diferents games, de major a menor qualitat i resistència. Entre les que més duren es troben les de fusta massissa. La desavantatge és el seu elevat preu i que resulten més sensibles als canvis de temperatura i humitat en l’ambient, que podria alterar el seu grau de dilatació i, en conseqüència, afectar l’ajust del marc. Encara que, avui en dia aquest tipus de peces venen tractades de fàbrica amb vernissos i productes protectors que minimitzen aquests detalls. Encara que cares, amb un bon manteniment resulten gairebé eternes.

En segon lloc trobem les portes xapades, que són les que actualment més demanda tenen, degut al seu preu i a la seva estabilitat dimensional. Aquestes, a primer cop d’ull, semblen portes massisses, però en realitat, estan fabricades a partir d’aglomerat xapat. Es tracte d’una peça d’aglomerat (fragments de fusta premsats i barrejats amb cola) formant tres capes, a la que se li ha enganxat en una de les seves cares una xapa de fusta natural.

Les portes buides, són les més econòmiques, encara que no s’aconsellen per poc durables i perquè no aïllen ni acústica ni tèrmicament els espais.

Per últim, a nivell d’espècies, entre les més rústiques destaquen el pi (en totes les seves varietats), el roure, el noguer, la caoba o la fusta de cirerer.

Les portes restaurades tenen un encant que no té punt de comparació amb ninguna altre. En aquest sentit, existeixen establiments que rescaten velles portes de finques derruïdes i les recuperen perquè tornin al seu estat original.

portes11portes65

Volem crèixer amb tu!